De groenste wijk van Leiden

kijkenHet was warm, zonnig, droog, winderig en druk. Gezellig dus. En ja, er kwamen ook nog een paar fraaie boten voorbij. Het was kortom een prettige 'Buurtlunch' op vrijdag 27 juli langs de oevers van de Zijl.

Veel clubjes mensen zochten samen beschutting onder een van de vele parasols, kinderen vermaakten zich met stoepkrijt en het Leidse Viswijvenkoor en accordeonist Peer van der Burgh vermaakten allen. Er was – belangrijk! – voldoende drinken voor iedereen, en gezonde hapjes zoals verse watermeloen.
Verreweg de meeste boten die meededen aan Sail Leiden waren al eerder gepasseerd. Maar ach, het samen bootjes-kijken was eigenlijk niet mee dan een aardige aanleiding om gezellig in de openlucht samen te komen. Alles was beter dan binnenzitten op zo'n snikhete dag. Dat gold vooral voor de vele aanwezigen die slechts met moeite zelfstandig mobiel zijn. De organisatoren, welzijnsinstelling Radius en wijkvereniging Merenwijk kunnen tevreden zijn.

Zie ook de filmpjes die van dit evenement gemaakt zijn door Unity-TV en HS-Productions. en een fotoserie van Oscar Zwanenburg.
Een heel uitgebreide fotoserie is gemaakt door Carolina d'Andrea. Te zien bij Dropbox, of tik http://bit.ly/ZylSail in je browser.
Een nagekomen film over deze buurtlunch van ruim 10 minuten, zorgvuldig samengesteld door Joop Mosterd; te zien op Youtube: https://youtu.be/LLgKNSvxhdg

(klik op de beelden voor een grotere versie)

buurtlunch2018.jpgbuurtlunch2018 viswijverkoor