De groenste wijk van Leiden

kijkomhoogsammyRamses Shaffy, de flamboyante zanger  die zo menig luisteraar ontroerde, krijgt een monument in Leiden, de stad waar hij een deel van zijn jeugd woonde. Althans, er is een idee voor een monument, de financiering is nog niet rond. Daarvoor is een crowdfunding-actie gestart. Bedoeling is dat er ook vanuit de Merenwijk een bijdrage komt en de reden daarvoor ligt in de aflevering 'Van boek tot doek', september vorig jaar in de bieb in de Merenwijk.

Tijdens die sessie 'Van boek tot doek' werd de documentaire film 'Ramses' vertoond. Hier werd ook gesproken over de periode van twaalf jaar dat Ramses in Leiden woonde, van zijn 6e tot zijn 18e. Een klein eerbetoon aan de zanger zou op zijn plaats zijn – in ruil waarvoor iets van de roem van Ramses weer zal afstralen op Leiden.

Inmiddels is er een monument ontworpen door de Leidse kunstenaar Janine Malai. Het gaat daarbij om de tekst 'Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy', die alleen te zien is voor wie echt omhoog kijkt. Op hoogsammy.nl is een ontwerp te zien, plus toelichting op de crowdfund-actie. De geplande locatie voor het monument is het Terweepark, achter het station, waar het huis van Ramses' pleegouders heeft gestaan.

Sammy