De groenste wijk van Leiden

LeidseRingNoordDe Willem de Zwijgerlaan zal in de toekomst een stuk drukker worden, omdat hij deel uitmaakt van een grote ringweg rondom Leiden. Over de verdere ontwikkeling van de plannen hiervoor komt de gemeente Leiden meer vertellen op maandag 30 september in Theehuis Noord, van 19:30 uur tot 21:30 uur.

De ringweg die rondom Leiden en Leiderdrop komt, is bepaald niet mooi ringvorming. De Willem de Zwijgerlaan maakt deel uit van de Leidse Ringweg Noord, die westwaarts verder bestaat uit de Schipholweg en de Plesmanlaan en oostwaarts via de Zijlbrug uit de Oude Spoorbaan. Kijk voor meer info op de webpagina over de Leidse Ring.

Het plan is onder meer om de kruising van de WdZ-laan met de IJsselmeerlaan ongelijkvloers te maken. De tunnel bij het Kooiplein wordt dan als het ware verlengd tot onder de kruising door. Hoe dat er precies uit komt te zien, zal de gemeente dus op 30 september komen uitleggen. In een eerder bericht vorig jaar meldden we dat er fikse vertraging was opgetreden bij dit project.

Voor de bijeenkomst van 30 september zijn vooral omwonenden uitgenodigd - zie hiervoor de bijlage. Merenwijkers zijn niet uitgenodigd, maar wel welkom.