De groenste wijk van Leiden

Wie heeft er nog foto's van toen?

pleintjeZo kan het pleintje voor het pop-up museum wordenIn de Kopermolen opent op 1 juni een pop-up museum met een tijdelijke expositie over de afgelopen vijftig jaar van de Merenwijk. In dit pop-up museum, in het pand waar lang de Etos zat, komt ook een verhalentafel waaraan mooie verhalen van bewoners, bezoekers en ondernemers worden opgetekend. Een tijdelijk pop-up pleintje vóór de locatie van de oude Etos maakt het helemaal af met een plek om even te zitten en een kop koffie te drinken.

Pop-up museum

Het thema van de expositie is: verleden, heden en toekomst. Het museum wordt dan ook ingericht met wetenswaardigheden over de geschiedenis van de Kopermolen, over oud-ondernemers en buurtbewoners. Ook worden de panelen over de toekomst van de Kopermolen die bij de besprekingen rond het gebiedspaspoort zijn gebruikt, opnieuw getoond.

Het pop-up museum is een initiatief van Van der Vorm Vastgoed met hulp van de wijkvereniging, Erfgoed Leiden en diverse ondernemers uit de Kopermolen.

Oude fotos' welkom

Daarom deze oproep: heeft u materiaal of andere informatie over de Kopermolen, neemt u dan contact met ons op! Omdat de expositie vanaf de start zal groeien met materiaal dat wordt ingebracht is het leuk om meerdere malen te komen kijken. Bezoekers kunnen zelfstandig de expo bezoeken en doorlopen, de expo kent een looprichting en volgt de huidige richtlijnen rondom Corona met éénrichtingsverkeer.

Verhalentafel

Tijdens de openingstijden van het museum komt er een verhalentafel. Bezoekers die even willen zitten kunnen daar hun verhalen delen. Zo schrijven we aan de tafel de geschiedenis én de toekomst van de wijk.
Als u beschikt over materiaal over de Kopermolen en haar bezoekers, wij willen het graag lenen en gebruiken in de expositie. Neemt dan contact op met Jeroen Bakker (jeroen@joewieai.nl of 0652699096 ).

Enkele beelden uit de oude doos:

kopermolenpromotie

 

kaas shop