De groenste wijk van Leiden

wandeldakOver 5 jaar kunnen we wandelen over het dak van een nieuwe supermarkt, gebouwd op de plek van de oude Hema, snackbar De Koperwiek en winkels daarachter.De plannen voor een 'nieuwe Kopermolen' beginnen vorm te krijgen. Er komt een ondergrondse parkeergarage met ruim honderd plaatsen en daarboven een supermarkt en een heus wandeldak met veel groen. De doorgaande Ketelmeerlaan wordt verlegd richting woonflats, zodat er vlakbij de winkels extra parkeerruimte komt. Zoals eerder gemeld komt er een woontoren met bijna 80 appartementen en een trosje minimalistische huizen ('tiny houses'). De aankleding belooft groen-groen-groen te worden.

Reageren tot 3 juni

Deze nieuwe plannen werden vrijdagmiddag 20 mei gepresenteerd in het popup museum in De Kopermolen.

Een aantal grote panelen verbeelden de plannen tot nu toe. Deze panelen zijn maandag 23 mei te bekijken in Op Eigen Wieken. Daarna verhuizen ze weer naar het popup museum, waar ze wat langer blijven. Alle informatie is ook te vinden op de gemeentelijke website doemee.leiden.nl (al is alles vrij lastig te vinden). Reacties op de plannen kunnen worden ingediend tot en met 3 juni.

Bouwen vanaf 2024

De plannen zoals ze nu zijn vertoond, zijn een 'schetsontwerp'. Dat bekent dat allerlei (grote) details nog kunnen wijzigen. Bedoeling is dat er een 'definitief onwerp' is in najaar 2022. Bouwen zal pas eind 2024 starten: met de parkeergarage en de verniewde Lidl. Voor de woontoren gaat pas in 2026 de schop de grond in.

Reageren op dit schetsontwerp kan op twee manieren.
1. Mondeling of op papier, tijdens de presentatie op maandag 23 mei in Op Eigen Wieken.
2. Door in te loggen bij https://doemee.leiden.nl/nl-NL/projects/kopermolen
Alle informatie is ook online te bekijken of te downloaden, zodat het rustig thuis is te bestuderen. Downloaden zal niet altijd makkelijk zijn, want het gaat om drie zeer grote bestanden, van liefst 21 tot 38 MB per stuk. Bekijken of dowloanden kan ook direct via de links hieronder (maar om te reageren is inloggen na registreren nodig!):
Gebouwen
Openbare ruimte
Planning

presentatie mei2022Tijdens de presentatie van het Schetsontwerp Kopermolen was er direct veel belangstelling van Merenwijkers.