De groenste wijk van Leiden

schets openbare ruimte KopermolenVoorbeeld van een schets van de openbare ruimte rondom de Kopermolen; niet heel anders dan het nu is.Terwijl bouw- en projectbedrijf Van der Vorm nadenkt over verbouwing en uitbreiding van de Kopermolen, is nu de gemeente aan zet om vast te stellen hoe het gebied rondom de winkels eruit komt te zien. Het gaat dan onder meer om parkeerplaatsen, straten, groen en stoepen. Zoals gebruikelijk wil de gemeente de bewoners van de Merenwijk hierbij betrekken. Tot 28 mei kunnen Merenwijkers daarom ideeën aanleveren via 'Doe Mee' – hiervoor is inloggen nodig.

Ergens in de Kopermolen komt meer informatie te hangen over die schetssessies. Bovendien organiseert de gemeente op maandag 17 en donderdag 20 mei 'online schets-sessies'. Hoe dat er precies uit komt te zien, staat nog niet vast; het is mede afhankelijke van hoe de beperkingen wegens de coronapandemie dan zijn. Ook voor die online sessies is aanmelden nodig.

Stappenplan

Het vaststellen van plannen voor de omgeving van de Kopermolen doet de gemeente nu volgens een 5-stappenplan. Dat ziet er zo uit:
Stap 1 (16 nov. 2020 - 20 december 2020) was: meedenken over de zes thema's.
Stap 2 (21 dec. 2020 - 1 maart 2021) was: zet je idee op de kaart.
Stap 3 (2 mrt. 2021 - 28 mei 2021) is: denk mee over het schetsontwerp
Stap 4 (29 mei - 2 juli) is: voorlopig ontwerp
Stap 5 (3 juli - 1 sept.) is: definitief ontwerp (plan).
Vervolgens komt de gemeenteraad aan bod om dit plan vast te stellen.

Van de eerste twee stappen is een soort verslag gemaakt. Dat bestaat uit 8 pagina's tekst, en dat verslag is hier als pdf-document te downloaden.