De groenste wijk van Leiden

merenwijkideenEnkele van de reeds geposte ideeën over de Kopermolen.Wie heeft een goed idee voor de inrichting van de Kopermolen en de omgeving? Schrijf dat kort op en plaats het simpel op de website van de gemeente, zodat iedereen kan laten weten of hij het ermee eens is. Dat kan nog tot 1 maart. Tot nu toe hebben 25 Merenwijkers een idee gepost, terwijl 62 mensen iets plaatsten of een reactie gaven. De suggesties lopen uiteen van een fonteintje voor kinderen of een collectief zonnepanelendak tot een terras aan het park of een niet te hoge seniorenflat bovenop de winkels.

Schetsen maken

Na 1 maart gaat de gemeente aan de slag met alle ideeën door het organiseren van schets-sessies. Vervolgens zullen die schetsen worden gebruikt voor een 'voorlopig ontwerp'. Dat gaat dan weer de inspraak in, wat uiteindelijk in juli of september moet uitmonden in een 'definitief ontwerp'. Daar spreekt de gemeenteraad zich over ujit en pas daarna kan worden gewerkt aan concrete plannen. Een vernieuwde Kopermolen laat dus nog even op zich wachten. Maar het is nú de tijd om te komen met ideeën voor een vrolijk winkelcentrum plus groene omgeving.

Zes (of 5) thema's

Eind 2020 verzamelde de gemeente ook al meningen van Merenwijkers over de Kopermolen en omgeving. Het ging toen om zes thema's (Toegankelijkheid openbare ruimte, Ontmoetingen, Groen, Zitjes en bestrating, Kunst en Sfeer). Het resultaat van die meningspeilingen zijn samengevoegd in een brochure (lees of download hier). In die brochure heeft de gemeente het thema 'Ontmoetingen' inmiddels geschapt.