De groenste wijk van Leiden

FleurSpijker28jan2019In een brief aan wethouder Fleur Spijker zegt de wijkvereniging Merenwijk 'ernstige zorgen' te hebben over het ontbreken van echte inspraak over de ontwikkeling van het centrum van de wijk. Merenwijkers zijn via enquetes wel gehoord over een 'gebiedspaspoort', maar het blijkt dat de gemeente alleen bezig is met de onwikkeling van het winkelcentrum en directe omgeving en dus niet met een breder opgevat vernieuwd centrum van de wijk.

De wijkvereniging schrijft dat het participatieproces hakkelend verloopt. Zij wil van Spijker graag weten of er al andere afspraken zijn gemaakt met Van der Vorm, de eigenaar van vrijwel het hele winkelcentrum. Want eerdere afspraken, die nu van tafel zijn, dateren al van april 2017.

De wijkvereniging vindt dat er wel voortgang gemaakt moet worden in de ontwikkeling van het cengtrumgebied. Zij drukt de wethouder op het hart dat de wijk zeker betrokken wil worden en blijven bij alle ontwikkelingen en wijst daarbij op de 'positieve energie' die in de wijk aanwezig is.

Lees ook de hele brief van de wijkvereniging aan de wethouder.

leidsdagblad13mrt(Een dag na deze publicatie maakte het Leids Dagblad hier ook melding van; klik op de afbeelding voor een vergroting)