De groenste wijk van Leiden

onkruidbestrijding
Het verwijderen van onkruid op wegen en stoepen zal dit jaar in de Merenwijk grondig worden gedaan, op verschillende manieren, maar zonder gif. De gebruikte methoden zijn hete lucht, heet water, stoom en infroroodstraling. Bedoeling is om zo gedurende het jaar een 'uitputtingsslag' te leveren met het onkruid. Deze klus loopt vanaf begin februari tot en met november.

Het werk wordt uitgevoerd door het bedrijf Signa Terra uit Geldermalsen, in opdracht van de gemeente Leiden. Iemand van dat bedrijf kijkt wekelijks rond in de wijk naar de situatie rond het onkruid, maar ook postbezorgers is gevraagd om zo nodig meldingen te doen. Ook bewoners kunnen meldingen doen, via www.leiden.nl/melding. Allerlei soorten meldingen kunnen ook altijd via de app of website van 'VerbeterDeBuurt'.

In winkelgebieden vinden zoveel mogelijk op de maandagmorgen de onderhoudswerkzaamheden plaats, zo laat Signa Terra weten, omdat de parkeerdruk dan het laagst is. Op hoofdwegen werkt het bedrijf buiten de spits en met rijdende afzettingen, om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Signa Terra publiceert eenmaal per maand op zijn Facebookpagina waar welke werkzaamheden worden uitgevoerd.