De groenste wijk van Leiden

Op zaterdag 24 maart 2018 wordt in heel Nederland het zwerfvuil aangepakt. De werkgroep zwerfvuil van de Wijkvereniging Merenwijk organiseert die dag een extra grote opruimactie vanuit de Regenboog.

Actie XL

Volgens de gemeente Leiden staat onze wijk te boek als de wijk met het meeste zwerfvuil.
Het zou fantastisch zijn als op deze dag heel veel leden van de Wijkvereniging meedoen, zodat in de hele Merenwijk zwerfvuil wordt verzameld. Dat kan op twee manieren: opruimen in de eigen woonomgeving of door te helpen in Merenwijk-centrum en de Horsten.

• Opruimers in Merenwijk Centrum en de Horsten meld u aan en als u een grijper heeft, neemt u die mee zodat we zo veel mogelijk materiaal hebben (goed gemerkt zodat u hem niet kwijtraakt).

• Mensen die in de eigen woonomgeving willen opruimen, kunnen om 11 uur bij de Regenboogkerk een grijper lenen. Meld u aan zodat wij kunnen zorgen voor voldoende grijpers en handschoenen en dat zichtbaar is hoeveel mensen meedoen.

• Aanmelden bij zwerfvuil@wv-merenwijk.nl

Apart inzamelen

Het plan is om deze keer blikjes apart te verzamelen en daarna te laten recyclen. Hiermee wordt duidelijk dat “afval” kostbaar materiaal bevat, dat opnieuw te gebruiken is. De blikjes gaan mee met de inzamelactie van de Regenboogkerk en brengen geld op voor een goed doel.

Sloten en vijver

Daniel Siepman, een van de vrijwilligers, gaat per kano vuil uit sloten halen. Hij was op andere plekken al actief. Zie dit filmpje op Youtube

Bewustwording

Tijdens deze actie, gaan we met de mensen op straat in gesprek over het zwerfvuil in de Merenwijk en de gevolgen voor het milieu.

Foto’s

De werkgroep heeft foto’s nodig van plekken waar het vuil zich opgehoopt heeft. Deze worden gebruikt voor de media en bij voorlichting op scholen over het opruimwerk. Wilt u foto’s sturen met vermelding waar deze gemaakt is? Dat kan per mail naar zwerfvuil@wv-merenwijk.nl

Start actie: Regenboog 11.00 uur
                    Met koffie en iets lekkers
                    En groepsfoto om te laten zien hoeveel mensen meedoen

Wilt u meedoen, meld u aan bij  zwerfvuil@wv-merenwijk.nl

Vriendelijke groet,
Werkgroep zwerfvuil: Leonie, Martijn, Jan Willem, Jan en Marjolein