De groenste wijk van Leiden

Lid worden?

Het is gratis! Doe mee met de wijk.

AGENDA

• wo. 7 dec. 14:30 - 16:00 u, zwerfvuil rapen, vanaf de Regenboog

• vrij + za 9 en 10 dec. 11:30 - 17:00 u, kerstmarkt naar Pop-in

• za. 10 dec. 9:30 u,zwerfvuil rapen bij 't Joppe

• vrij + za 16 en 17 dec. 11:30 - 17:00 u, kerstmarkt naar Pop-in

'Zwerfvuil wegwerken'

schoonmaakHet opruimen van zwerfafval is helemaal geen vies klusje. Wie meedoet, krijgt handschoenen en een grijper. En vooral krijg je er tijdelijk wat vrienden bij. Want het opruimen van je eigen wijk betekent tegelijk het opruimen van je hoofd. Daarom dragen de leden van de schoonmaakploeg telkens met trots een opvallend hesje.
Meedoen? Meld je liefst aan via

Er is meestal nog meer te doen in de Merenwijk. Kijk daarvoor op de Merenwijk Agenda of voor sociale en culturele activiteiten bij SOL.

kinderkleuren op molendagDe Broekdijkmolen verandert zaterdag 14 mei in een interntionaal zendstation. Radioamateurs zoeken die dag vanuit de molen contact met collega’s in Nederland, België, Engeland, Canada en Australië. Voor deze gelegenheid zal de Broekdijkmolen de roepnaam PI6MILL krijgen. De Zwanburgermolen, die in de buurt van de Broekdijkmolen staat, doet ook mee en zal dan PI6ZBM heten.

Alex van Rijn, Adri Rijnsburger en hun collega’s zijn lid van de afdeling Leiden van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland (VERON) en hebben een machtiging om met hun zenders internationale verbindingen te leggen. Ze doen dat onder meer door morseseinen, digitale middelen of gewoon via spraak. Deze actie is onderdeel van de wereldwijde dag van voor zendamateurs, die vanuit molens uitzenden. Deze jaarlijkse actie heet dan ook ‘Mills on the Air’.

Tijdens de Nationale Molendagen van 14 en 15 mei 2022 kunnen kinderen ook een kleurplaat van de Broekdijkmolen ophalen. Iedereen kan gelijk aan de slag, want de tafel met kleurpotloden staat al klaar! De gekleurde tekeningen zullen we in de molen exposeren. De molen is tijdens de Nationale Molendagen te bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur op zaterdag en van 12.00 tot 16.00 uur op zondag.

Meer informatie is te vinden op de site van ‘Mills on the air’ https://www.ddars.net/index.html.
Informatie over de VERON is te vinden op www.veron.nl
Meer over de Broekdijkmolen vind je op je op https://www.rijnlandsemolenstichting.nl/onze-molens/broekdijkmolen

meer info over de merenwijk

Kijk voor meer nieuwtjes en info over de Merenwijk ook eens op:

Merenwijkpark, over flora en fauna in het wijkpark

Een goede buur, diverse sociaal-culturele activiteiten

• Facebook: Merenwijk

• Facebook: Kinderboerderij

• Nextdoor: kleinschalig nieuws per deelwijk; ook als app op je phone

• Verbeter de buurt: meld klachten en wensen aan de gemeente.